perjantai 17. toukokuuta 2013

AR 7 jatkettuna...

No niin, nyt saatiin koko kierto tehtyä.

Muutamia huomioita ja mietintöjä ensimmäisen kierron jälkeen:

- on hyvä aloittaa pienillä painoilla. Ihan oikeasti. Pienillä. Aina kun keholla aletaan tekemään uutta treenisysteemiä, on aika sama millaisilla painoilla aloitat: keho tulee kipeäksi hillittömästä määrästä toistoja. Joten ihan rohkeasti voi käyttää niitä 0,5 kilon kiekkoja siellä tangon päässä ja pinkkejä käsipainoja. Kevyet painot ovat erityisesti tarpeen, jos olet tottunut tekemään lyhyitä sarjoja.

- ensimmäiset treenit menevät liikkeiden hakemisessa, eli mitä liikkeitä ensinnäkin pystyt tekemään 7,6,5 -sarjoilla. Ja vaikka tuntuu, että ensimmäisen kierron liikkeet sujuvat helposti, niin kannattaa malttaa mielensä. Paikat tulevat kipeiksi siitä huolimatta.

- ohjenuora on 60-65% ykkösmaksimista: rakenna etenemisen mukaan, aloita pienemmillä painoilla.

Ja sitten se tärkein pointti. Tämä pointti on puhtaasti tärkein kaikista periaatteista kehittymisen suhteen. Ilman tätä periaatetta yksikään ohjelma ei anna tuloksia ja huonokin ohjelma antaa tuloksia.

Valmis?

Ruokavalio. Ilman oikeanlaista syömistä ei tapahdu näkyviä muutoksia ulkonäössä. Kyllä, voimaa, kestävyyttä ja suorituskykyä saadaan pelkällä liikunnalla. Ulkonäölliset vaikutukset? Unohda koko juttu.

AR 7:n virallisilta sivuilta löytyy myös neuvoja ja ohjeita oikeanlaiseen ruokavalioon. Koetan muistaa linkittää sen(kin) tänne blogiin jossain vaiheessa. Mutta blogin tarkoitus ei ole suomentaa tekstiä muilta sivuilta, vaan kertoa miten itse tekee asiat. Joten, omat syömiset:

- proteiinia kahden tunnin välein. Ei onnistu joka päivä eikä koko ajan. Tärkeintä on, että on ohjenuora, johon pyrkiä. Itse teen tämän mahdollisimman helpoksi itselleni, eli proteiinipurnukasta. Ja tiedän, että tämä aiheuttaa monissa ihmisissä vastareaktioita. Niistä hieman myöhemmin.

- yksi normaali ateria päivässä. Perusruokaa, lihaa, vihanneksia, perunaa, viljaa jne.

- tämä menee yhteen ensimmäisen kohdan kanssa: paljon proteiinia. Proteiini pitää nälkää poissa, sillä on kuivattava efekti ja varmistaa kehon rakennuspalikoiden saannin.

- kaikkina päivinä en käytä heraa. Saatan korvata sen tuolloin esim. jogurtilla, raejuustolla, rahkalla jne. Samaa mitä kehonrakentajat syövät.

Ei kommentteja: