tiistai 9. kesäkuuta 2015

The Fillers

The Fillers

Artikkelisarja vuoden 2015 muutoksesta jatkuu. Tällä kertaa aiheena siis Fillerit.

Olen varmaan vain keksinyt Fillerit ikään kuin "pyöränä uudestaan". Inspiraationa Fillereille on toiminut Jim Wendlerin N.O.V Eating Plan. Ennen jokaista ateriaa nautitaan seuraavat:

- annos hedelmää
- proteiinilisä
- ja lisäravinteet oman mieltymyksen mukaan

... tämä siis yksinkertaistettuna. Ajatuksena on, että saat pidettyä huolen tarvittavasta proteiinimäärästä ja oikeanlaisista ravinteista. Samalla myös vältät ylenpalttista syöpöttelyä, koska vatsaa on jo valmiiksi hieman täytetty.

Olen kikkaillut NOV syömistavan kanssa jo pidemmän aikaa. Paino on pysynyt hyvin pitkälti samana, samoin ulkonäkö ja tunne. Joten koin etten saanut sitä hyötyä mitä olin hakemassa.

Joten päätin ottaa nuo samat asiat erilleen syömisestä. Täyttäjinä (Fillers) ne saattaisivat toimia rasvanpoistossa. Päätin aloittaa Fillereitten koekäytön viime viikon KPL:n parissa. Alkuun söin kolme kertaa päivässä. Pidin silloin huolen siitä, että söin ennen ateriaa seuraavat:

- 2-3 mitallista heraa
- 1 omena
- 5 kalanmaksaöljykapselia

Henki haisi varmaan kauhealle alkuviikosta. Anyways, ennen jokaista ateriaa vedin nuo setit alas. Söin 2-3 kertaa päivässä lämpimän ruuan. 

Loppuviikosta aloin huomata muutamia juttuja: Filleri ennen aamupalaa teki varsinaisesta aamupalasta tarpeettoman. Ja jos jossain vaiheessa päivää (aamupalasta huolimatta) tunsin itseni nälkäiseksi, tai makeanhimo alkoi tuntua, niin Fillerin syöminen mahdollisimman nopeasti auttoi kaatamaan tunteen. Siis kumman tahansa. 

Luulen että Filleri on suhteellisen hyvä keksintö vaikkakaan se ei varsinaisesti ole edes omani. Toimivuus, eli miksi se vie nälän tunteen tehokkaasti pois perustuu kolmeen asiaan. 

1. Proteiini pitää kylläisenä pitkään "huonon" palamisarvon vuoksi
2. Kalanmaksaöljy antaa myös hitaasti käytettävää energiaa rasvasta. Ja jotenkin tuntuu että muuttaa makutottumusta?
3. Omena (tai mikä vain hedelmä) tyydyttää makeanhimon antamatta kuitenkaan liikaa hedelmän sokeria (omenassa taitaa olla keskimäärin 10g hiilihydraattia).

En ole kuitenkaan laskenut kaloreita  vaan olen antanut luontaisen rytmin huolehtia Fillereitten käytöstä. Eli kun nälän tunne alkaa hiipiä takaisin. Joinain päivinä kuluu monta Filleriä ja joinain vähemmän.

Jos joku haluaa joskus leikitellä samalla ajatuksella niin annan vielä yhden neuvon: osta isot määrät noita kaikkia kolmea. Ne hupenevat etenkin alkuvaiheessa hyvinkin nopeasti. Ja niihin kannattaakin totutella mahdollisimman nopeasti jotta pääsee ns. aallon harjalle.

Ja vielä toinen juttu: jutut mitä otan Fillereinä ovat oma valikoimani. Kaikille ei hera sovi jne. Choose your Filler.

Kirjoitan jossain vaiheessa lisää kokemuksiani Fillereistä, ehkä jopa kuvan kanssa. 

Ei kommentteja: