keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Myrskyn silmään.

Varmistin tänään osallistumiseni parin viikon päästä järjestettäviin kisoihin. Nyt täytyisi alkaa valmistautumaan niihin oikein toden teolla. Miten aion huolehtia valmistautumisestani? En mitenkään erikoisesti. Kyse on kuitenkin lajista, joka perustuu hyvin pitkälti tuntemukseen (feel). Tottakai myös tekniikan tunteminen on pakollista, samoin kuin yleiskunnon pitää olla kohdillaan. Mutta Randy Couture on mielestäni oikeassa: kamppailu on 60 prosenttia fyysistä (tekniikka, kunto) ja 40 psyykkistä (ottelusilmä, asenne, tuntuma).

Treenit:

1½ tuntia SW

Eilen ehdin painitreeneihin, tuli treenattua parisen tuntia. Tänään olisi tarkoitus mennä muutamaksi tunniksi pyörimään matolle. Yritän pitää treenin aika pitkäkestoisena sen sijaan, että koko ajan tuskailee erän kestosta (5min.). Uskon omalta osaltani oman vahvuuteni olevan rauhallisuuteni. Ensimmäisissä kisoissani joskus ajat sitten laitoin kaiken voimani ja energiani ottelun ensimmäiseen minuuttiin. Sitten joskus myöhemmin huomasin, ettei se kilpailu ole oikeastaan paljon ihmeellisempää kuin treeneissä käyminen. Joten miksi stressata sitä liikaa? "The fight is in the preparation" - ties kuinka moni on näin lausunut...

Oma painokin on jo kohdillaan, eilen oli iltapaino 91.6 ja aamulla tänään 90.6, joten oikein hyvin menee tuonkin kohdan kanssa jo. Silloin aikanaan ensimmäisiin kisoihin valmistautuessani otin liikaakin stressiä tuosta omaan painoluokkaan mahtumisesta. Silloin oli tarkoitus mahtua alle 91, niinkuin nytkin. Mutta silloin kisoissa taisin painaa 86kg ja paino jatkoi laskuaan edelleen kisojen jälkeen. Kävin niinkin alhaalla kuin 83kg! Onneksi on tullut vähän viisautta noista ajoista. Pitää vaan käydä vaa'alla vähän ahkerammin nyt ennen kisoja, muttei ole syytä alkaa enää "pudottamaan" painoa, vaan voi syödä aika normaalisti. Itseasiassa pitää varoa, ettei paino lähde putoamaan liikaa!

Tasaista, normaalia elämää ennen kisoja.

Ei kommentteja: