keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

Versatile Striking.

En tiedä monipuolisempia "striker:eita" kuin Kyokushin karatekat.

Nimenomaan monipuolisuus on se mihin nyt kiinnitän huomiota. Oma kokemukseni kyseisestä lajista perustuu muutamaan kokeilukertaan pienellä salilla Hgissä. Salin vetäjälläkin oli asenne tosi hyvin kohdillaan, ei yrittänytkään "käännyttää" omaan lajiinsa, vaan kertoi mitä oma laji tarjoaa. Toinen kokemuspohja on aikanaan vhs-videoille hankitut Marco Lalan opetusvideot. Lala on hyvä opettaja: hän ei ole rajoittanut osaamistaan ainoastaan lyöntilajeihin, vaan omaa myös mustan vyön judossa, on harjoitellut brassijutsua sekä painia. Suurin osaamisalue hänellä on kuitenkin Kiukkarissa.

Lala myös yhdistää nyrkkeilyn käsitekniikat osakseen omaa Iron Warrior -systeemiään. Muutaman tyypin kanssa joskus aikanaan kokeilimme näitä oppeja ja silloin tuntui siltä, että juuri liikkeiden monipuolinen yhdisteleminen takasi osumien perille saamisen. Kun vastustajaa pommitetaan tehokkaasti joka suunnasta. Potkut eivät ole rajoitettuja vain äärimmäisen tehokkaisiin potkuihin (vrt. kickboxing ja thaiboxing) vaan tärkeämpää on saada lisää kulmia mistä hyökätä. Kirvespotkukin voi oikella hetkellä olla ottelunpäättäjä.

No niin, kerrohan muutama esimerkki menestyneistä kiukkari-ottelijoista?

Muutama nimi: Bas Rutten (2.dan, pohja hankittu myös muista lajeista), Glaube Feitosa (K1-ottelija). Semmy Schilt treenaa karatelajia, joka suurimmalta osaltaan perustuu Kyokushiniin.

Tämän puheen tarkoitus ei ollut kehua Kyokushinin ylivertaisuutta muihin lajeihin, vaan kertoa siitä kuinka hyvä järjestelmä kiukkarissa on. Suosittelen kokeilemaan, jos on mahdollisuus ja innostusta pystylajeihin. Aika, hyvin käytetty.

Treenit.

Lämmittely: 100 punnerrusta kädet penkillä

1. 3x3min. säkkitreeniä potkujen kanssa, 30 sec "lepo" vatsarutistuksessa
2. 3x30sec varjonyrkkeilyä 5kg käsipainoilla (pelkkiä suoria), 30sec "lepo" painot ylhäällä, kädet suorina
3. 3x30sec varjonyrkkeilyä 5kg käsipainoilla(pelkkiä koukkuja), 30sec "lepo" 20kg tanko hauiskääntö -asennossa.

Kädet tärisi aika pitkään treenin jälkeen...

Seuraava treeni. Myöhemmin.

Muscle-upin kokeilua, kahvakuulan heittoa, etukyykkyä. Mielenkiintoisinta oli kisa:

Etukyykkyä 30kg:lla 10x sitten palomies-kannolla kaveria 50m. Vaihto. Kokonaisaika lasketaan. Aikaa meni 2:48...

Ei kommentteja: