maanantai 18. elokuuta 2008

Uuden oppimisesta.

Uutta ei jaksaisi opetella.

Vanhoihin kaavoihin on niin paljon mukavampi turvautua. On helppoa käydä salilla nostelemassa painoja. On helppoa käydä syömässä pikaruokalassa. Kaikki tehdään nykyisin helpoksi. Mutta ehkä juuri tuo helppous onkin vikana nykymaailmassa. Tiedän tämän, koska olen itse sen tuote. Olen siis tottunut helppouteen.

Mikä ratkaisuksi? Lakkaa etsimästä niitä kaikista helpoimpia ratkaisuja. Helppoja vaihtoehtoja. Ja ala todella tekemään asioita. Etsi tietoa, jatkuvasti. Muuttuvassa maailmassa se on elinehto.

"A man, who says something is impossible, is nowadays interrupted by someone already doing it." 

Yksinkertaisia ratkaisuja painonpudotukseen: 

1. Ala syömään itse valmistamaasi ruokaa. Tällä tavoin avarrat sitä käsitystä, mitä tunget kurkustasi alas.

2. Pyri mahdollisimman puhtaisiin ruokiin. Eli jätä einekset hyllyyn. Lopeta ulkona syöminen ja jos syöt ulkona valitse paikka, jossa saat ns. kotiruokaa. Kebab, pizza ja burgerit ei kuulu näihin.

Noilla mennään jo pitkälle. Entäs jumppaaminen?

Parhaimmillaan treenaan 5-20 min. päivässä. Miten tällainen treeni voi riittää mihinkään? Kyseessä on kunnon treeni, ei mitään vatsarutistuksia. Mikä on filosofia tämän takana? Joka päivä jotain: viikkotasolla kertyy tunteja, kuukausitasolla päiviä, vuositasolla viikkoja. Kuinka terve ihminen kehtaa väittää päin naamaa, ettei aika riitä treenaamiseen?

Treenit:

Eilen BJJ-treeniä, 2 tuntia. Sunnuntain leuanvedoista on selkä edelleen hieman hellänä. 

Ei kommentteja: