perjantai 21. elokuuta 2009

Supplements.

Lisäsin ruokavalioon hieman lisäravinteita.

Tiedän, että pakettien kyljessä lukee aina, ettei lisäravinteita saa käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Ei tuokaan kuitenkaan ihan yksiselitteinen ohje ole: jos jo syöt monipuolista ruokaa, mihin "#*/(:n tarvitset lisäravinteita ylipäätään? Niinpä tuo kyseinen teksti onkin varmaan laitettu kylkeen siksi, ettei joku ala elämään pelkällä hera-proteiinilla tai että tulisi käsitys, että kaiken maailman pulverit ovat terveellistä ravintoa.

Ne eivät ole.

Perustan mielipiteeni suoraan siihen, että yleensä lisäravinteet ovat niin käsiteltyjä, ettei niissä ole kuin prosentti niistä ravintoaineista mistä aine on alunperin revitty. Mutta niiden epäterveellisyydestä huolmatta niitä voidaan käyttää terveyden edistämiseen kuten painonpudottamiseen. Ja kyllä, tiedän että heran glyceeminen indeksi on alhainen eli sen pitäisi olla terveellistä. Jep. Niin kauan kuin kukaan ei mainitse sitä tosiseikkaa, että aika monelta ihmiseltä menee vatsa aivan sekaisin. Eli riippuu aika paljon yksilöstä.

Tällä hetkellä minulle on tarvetta saada painoa hieman putoamaan, joten lisäsin ravintooni juuri tuota heraproteiinia. Ajattelin kyllä kokeilla muna-proteiinia, jos saan sitä jostain hyppysiini.

Treenit

Tämän päivän aikana olen tehnyt seuraavat:

100 punnerrusta
50 leuanvetoa

Määrät näyttävät aika hurjilta, mutta olen tehnyt määrät sarjoissa päivän mittaan. Tarkoituksenani on tehdä tätä vajaan viikon ajan ja sitten pitää muutaman päivän lepo. Teen nuo määrät siis 7 päivää peräkkäin, yhteensä 700 punnerrusta ja 350 leuanvetoa. Siinä on kaikki yläkropan treenit mitä näille päiville suunnittelin. Jos kyseinen treeni kiinnostaa enemmän, kehoitan lukemaan T-Nation:in artikkelin aiheesta. Kyse ei ole siitä, että tarvitsisin lisää lihasmassaa, vaan pyrin ennemminkin lisäämään toistomääriä noissa liikkeissä. Viikon päästä on kuntotesti, johon tähtään. Kirjoitan sitten, kuinka onnistuin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen kokeilu leuanvedossa ja punnerruksissa.

Onko tulevassa testissä käytettävissä vapaasti aikaa vai joku aikarajoitus?

Laitat varmaan tietoa testin tuloksista ja mahdollisesta noususta viikon-parin takaiseen verrattuna, sitten kun testi on tehty?

Näitä harjoittamiasi kokeita ihmiskeholla on aina mielenkiintoista lukea. Vaatii aikalailla spirittiä haastaa itseään kerta toisensa jälkeen. Mutta sä taidatkin olla aika warrior! =)