maanantai 19. marraskuuta 2007

Lehtien kätkemää.

En ole vähään aikaan päässyt koneelle, enkä tässä vähään aikaan pääsekään. Onneksi koneelta löytyi vielä yksi vanhoista piirroksista, kun tuntuu että tuo kuva aina kuuluu näihin teksteihin mukaan. Nyt ei ole mahdollisuuksia noita tehdä.

Flunssakin painaa vielä vähän päälle, viikon verran olen ollut tässä vähän niinkuin toipilaana. Ei ole pystynyt treenaamaan (tai siis kyllähän sitä pystyis, mutta onko kovin terveellistä?). Eilen uskaltauduin ensimmäistä kertaa viikkoon tekemään pientä kuntojumppaa. Erilaisia punnerruksia, kyykkyjä ja vatsoja, vielä jos olis jaksanut lähteä ulos ja etsiä leuanvetotangon, niin olisi sanut koko kropan treenattua.

Treenit:

Punnerruksia yhden musiikkikappaleen verran (2:35)

Kyykkyjä samalla kaavalla (3:01)

Vatsalihaksia samalla kaavalla (8:17!) tuossa oli kyllä liian pitkä aika...

Ihan hyvä alkutreeni, tuntuu että saa taas vähän aloitella tuota treenaamista alusta nyt flunssan jälkeen.

Vaikkei kyseessä olekaan varsinainen treeni, niin tänään aamulla kokeilin pitkästä aikaa mietiskelyä (lainasin kirjastosta kirjan joka käsittelee meditointia). Ei mitään ihmeellistä, vaan ihan rauhoittumista n.20 minuutiksi. Tuntuu vähän oudolta hommalta, mutta kaipa siitä alkaa jossain vaiheessa saamaan jotain konkkreettista hyötyäkin. Ja keskittymiskyvyn parantuminen on aina hyvä juttu.

Olen edelleen jatkanut Hagakuren (lehtien kätkemää) lukemista iltaisin ennen nukkumaanmenoa. Lopetan siinä vaiheessa, kun ei enää ymmärrä lukemaansa (tapahtuu aika nopeasti). Muutamia osia joutuu kirjassa ihan oikeasti miettimään aika lailla, kun merkitys on piilotettu syvälle japanilaiseen soturikulttuuriin. Suosittelen lukemaan!

Ei kommentteja: