lauantai 12. helmikuuta 2011

Jumppaa.

Kävin tekemässä vähän voimatreeniä. Ei perinteistä kyykky-mave-penkki -treeniä, vaan enemmän omalla kehon painolla tehtäviä liikkeitä.

Sain uutta innostusta tekemiseen, kun kävin lueskelemassa Chris Curtisin haastattelun (FCF Finland). Curtis on siis kamppailija ja show-painija, joten miehen kunnon pitää olla kohdillaan. Nuo ottelut kun tosiaan vaativat aika paljon voimaa ja kestävyyttä. Nimenomaan erilaista kestävyyttä: pitää olla voimaa nostella ja heitellä saman painoisia äijiä ilmaan ja mattoon. Yksi liikkeistä, joita hän suositteli on punnerrus käsilläseisonnasta. Niinpä ajattelin kokeilla liikettä pitkästä aikaa. Olen joskus tehnyt liikettä, mutta liika tieto ja kokeilunhalu tuppaa yleensä tekemään sen, että unohtaa hyviä liikkeitä. Lisäksi otin jumppaan mukaan muutamia muita Catch-painijoiden kuntoliikkeitä.

Treenit

Lämmittely: modifioitua prowler-työntöä (aerobic stepperi väärinpäin ja kahvakuula päälle)

1. Punnerruksia käsilläseisonnasta: 5, 4, 4, 3, 3, 4
2. Liike: puolapuista kiinni käsillä, makuulle (jalat ja maha lattiaan). Veto ylös ja punnerrus. 3 x 6 toistoa.
3. Leuanvetotangossa: veto toiselle puolelle, lasku toiselta puolelta. Fiiliksen mukaan, 2 sarjaa.
4. Dippejä ja leuanvetoa muutamat toistot

Harmittelin, ettei tullut otatettua kuvia liikkeistä, sillä nämä selitykset eivät välttämättä "aukea" lukijalle sellaisenaan. Mutta kyseessä on yhdet parhaimmista kehon painolla tehtävistä voimaliikkeistä. Etenkin 2. liike ottaa todella tehokkaasti siihen myyttiseen "coreen". Jopa niin paljon, ettei leuanvedoista meinannut tulla mitään, kun vatsalihakset olivat jo niin rasittuneet edellisestä liikkeestä. Näitä voimaliikkeitä ei mielestäni ole järkevää ottaa kuntopiireihin mukaan, ainakaan vielä. Pitää saada toistoja ensin kunnolla kasaan.

Huomenna voi tehdä sitten jotain hieman kevyempää treeniä. Tai pitäisikö sanoa enemmän aerobisen puolelle menevää...

2 kommenttia:

massblast kirjoitti...

Näistä ois kyllä tosi mukava nähdä videonpätkää tai edes kuvia! Vaikuttaa mielenkiintoisilta liikkeiltä.

Juji kirjoitti...

Pitää joku kerta ottaa. On muuten hieman hölmöä yrittää avata noita kirjoittamalla.