keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

AR 7 ja usko meinaa loppua... mutta vain melkein.

Kolmas kunnollinen viikko meneillään. Usko meinasi eilen loppua.

Jotenkin tuntui, että treenipainot vaan menee alaspäin tai junnaavat paikallaan. Aloin jo katselemaan uutta treeniä ja pohtimaan, haluaisinko kuitenkin enemmän toiminnallista harjoittelua. Siis sellaista, mikä antaisi enemmän toimintakykyä.

Aloin jo tutkimaan erilaisia kovia treenejä, missä olisi enemmän räjähtäviä liikkeitä ja kehon painolla tehtäviä treenejä. Kun tuntui siltä, että punnerrukset ja leuanvedot piti tehdä koko ajan liian kevennetysti. Ja tietenkin, että treeniaika pysyisi edelleen mahdollisimman lyhyenä.

Sitten muistelin kuitenkin lukeneeni AR 7:n sivuilta ( http://www.ar7now.com/#!m2 ), että AR 7 ei ole pelkästään 7-6-5:n orjallista noudattamista, vaan tärkeintä on edelleen treenin lyhyt kesto ja intesiteetti. Toisto, sarja ja levot voi kuitenkin räätälöidä aika hyvin liikkeen mukaan. Esimerkiksi tämän päivän selkätreeni:

- leuanvedot: 5 toistoa/5sec lepoa, 4 toistoa/4sec lepoa, 3 toistoa = 1 kierros, kolme kierrosta. Taukoa pidin aina kierroksen jälkeen kolme minuuttia, koska olen sen verran heikko vetämään leukoja

- kulmasoutu 40kg, 7-6-5 eli normaalit sarjat, mutta pyrin pitämään sarjojen (esim. seiskojen) väliset tauot staattisessa pidossa, kädet suorina. Laitoin 5kg vähemmän painoa, mutta silti lihaskipu kävi ylitsepääsemättömäksi. Seiskojen, kutosten ja vitosten välillä oikeaa lepoa minuutin verran.

- Pystysoutu 35kg 7-6-5, staattiset levot (ei onnistunut, mutta tuntui hyvältä)

Käsivarret:

- Ojentajapunnerrus 30kg ylä(selkä)taljalla samaan tapaan kuin leuanvedot. On muuten aivan eri asia tehdä ojentajapunnerrusta Ylä(selkä)taljalla kuin tavallisella taljalla, 30kg tuntuu 60kg:lta. Staattiset levot eivät onnistuneet täysin.

- Ojentajapunnerrus 20kg taljalla myötäotteella eli rystyset lattiaa kohti. Tämä oli ainoa liike, missä pystyin pitämään staattiset levot venytysasennossa loppuun asti. Johtuu tietenkin siitä, että painot olivat aivan liian kevyet.

- Hauiskääntö 30kg tangolla samaan tapaan kuin leuanvedot. Näissä liikkeissä, missä noudatin näitä toistotapoja, jätin staattiset tauot pitämättä, kuten kuuluukin.

- Hammerkääntö 45 asteen penkissä 2x8kg, samoilla kuin leuanvedot, sillä erotuksella, että pidin staattisia lepoja niin pitkään kuin pystyin. Vasen olkapää ei tykännyt kauheasti, joten jätin vähän vähemmälle.


Kaiken kaikkiaan tämän hetkisestä mielentilasta AR 7 suhteen:

Edelleen, treenisysteemi vaikuttaa oikein toimivalta. Meinasin tosiaan alkaa jo lipsumaan, mutta onneksi tuli luettua aiheesta alkuvaiheessa tarpeeksi. AR 7 on kuitenkin treenisysteeminä sellainen, että se mahdollistaa myös muun harjoittelun (aerobiset, kamppailu yms.) eikä verota sitä liikaa. Itseasiassa, muutaman kymmenen minuttin jälkeen keho tuntuu jo palautuneen vaikkei tietenkään ole. Mutta olo on hyvä. Se kertoo siitä, että keskushermosto ei rasitu treeneissä liikaa.

Toinen, mikä tosiaan on mietityttänyt tässä muutamien päivien aikan, on voimatasojen ja oman suorituskyvyn (toiminnallinen) laskeminen. Tästä ei kuitenkaan olisi tarvinnut olla huolissaan, vaan liikkeet ja sarjat pitää mitoittaa oikein.Täytyy kuitenkin muistaa, ettei maailmassa ole kauheasti ihmisiä, jotka pystyvät tekemään 110 leuanvetoa yhden treenin aikana.

Kolmas huolenaihe, eli kehonkoostumus. Eli toisin sanoen kuinka "läskiltä" näyttää :) Tästä ei tarvitse olla huolissaan treenin suhteen -> kyseessä ovat syömiset, ainakin suurimmaksi osaksi.Ei kommentteja: