keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

AR 7 jatkuu hyvin.

Muutamia huomioita matkan varrelta:

- 7-6-5 toistot toimivat parhaiten, jos haluaa kunnon pumpin. Olen lueskellut siitä, että pumppi ei olisi välttämätön lihaksen kasvun suhteen ja jotkut ovat jopa sitä mieltä, että pelkän pumpin hakeminen voi jopa olla haitallista? Kuitenkin itse koen, että treeni on antanut lihaksille "kiinteytystä" (inhoan tuota sanaa) ja siten lihas on myös kasvanut treenin tuloksena. Ja lopputotuus on kuitenkin, että kun lihakselle annetaan ärsykettä ja treenit kovenevat, niin silloin lihaksen on pakko adaptoitua (siis mukautua) uuteen rsitukseen = kasvaa.

- Joissain liikkeissä kannattaa kokeilla 6-5-4 tai 5-4-3 toistoja, etenkin itselle raskaissa liikkeissä. Itselläni tällainen on esimerkiksi leuanveto.

- "Kiinteytyminen" (inhoan, inhoan tuota sanaa) on tapahtunut suurimmaksi osaksi syömisten johdosta.

- Staattisiin lepoihin kannattaa pyrkiä. Staattiset levot tulevat siis kyseeseen toistojen välissä, esimerkiksi pystypunnerruksessa 7 toistoa, lepo 7 sekuntia, tanko suorilla käsillä. Pidemmät tauot esim. seiskojen ja kutosten välissä pidetään ihan oikeassa levossa, vaikka kävellen salia ympäri minuutin tai kahden ajan. Staattisten lepojen hyötyjä on ainakin kaksi kappaletta:

- lihas joutuu kovemmalle rasitukselle -> kovempi treeni
- ja vielä tärkeämpää, nivelet ja jänteet voimistuvat. Tämä johtuu siitä, että pienet tukilihakset joutuvat tekemään töitä kannatellessaan painoa. Staattiset levot - terveemmät nivelet. Ja onhan siinä vielä sekin hyvä puoli, että esim. pystypunnerruksessa joudut keskittymään pitämään keskivartalon jännityksessä, eli "core" (toinen sana mistä en tykkää yhtään) saa myös treeniä.

Tänään tein lyhyen palauttavan treenin:

- Maastaveto FatGripzeillä, 50 kg 5-4-3 -sarjoilla
- käsivarsikääntö 2x7kg käsipainoilla 7-6-5
- sama kuin yllä, mutta vastaotteella 2x5kg 7-6-5

Sekä työntävät, vetävät lihasryhmät ja jalat olivat edelleen kipeinä edellisen päivän treeneistä, joten otin lyhyen hifistelytreenin tälle päivälle. Ja päivän kalorit pitää jotenkin ansaita, että kehtaa illalla syödä. Tästä onkin hyvä siirtyä päivän seuraavaan aiheeseen eli ruokailut:

Ruokailut

"Earn your calories for the day" on hyvä periaate sinällään. Periaate on omalla kohdallani kaksijakoinen.

- treenin aiheuttama kalorivaje, jotta voi syödä muutakin kuin pelkkää proteiinia
- pitää syödä kunnon ruokaa, jotta ansaitsee päivän jälkiruuan

Eli pyrin syömään paljon proteiinipitoista ruokaa treenien jälkeen, jotta keholla on sitten rakennuspalikoita palautumiseen. Periaatteena on, että aloitetaan isolla salaatilla, sen jälkeen paljon proteiinia ja sitten hiilihydraatteja. Näitä aterioita pitää saada päivälle 1-3 kappaletta. Jos nauttii vaan yhden niin silloin ravinnon määrän pitää tietenkin olla suurempi. Yleensä siirrän syömiset vasta illalle. Ja jälkiruokakin on jäänyt monesti nauttimatta ihan siitä syystä, että on saanut syödä navan täyteen ilman että on jäänyt minkäänlaista nälkää.

Ei kommentteja: