maanantai 31. maaliskuuta 2008

Crossroads.

Viime aikoina joutunut vähän hakemaan suuntia tuon syömisen ja treenaamisen suhteen. Sehän se tosin tuntuu olevan ikuinen taistelu muutenkin.

Kolme asiaa, joiden kanssa olen tienristeyksessä:

1. Syöminen. On alkanut pikkuhiljaa siistiytymään, tänään sain käsiini Fighterin uuden numeron, jossa suomalaisen vapaaottelun ykkösnimi, Mikko Rupponen kertoi omasta luolamiehen dieetistään. Olen harkinnut tuon luolamies -dieetin aloittamista jo kehoiluajoilta, mutta luovuin ajatuksesta jo pitkän aikaa sitten, koska ymmärsin niin, ettei kamppailu-urheilijalle sovi BB-tyylinen ruokailu. Kamppailu-urheilijoita kun yleensä kehoitetaan syömään paljon hiilihydraatteja, että jaksaa sitten vääntää ja punnertaa.

Aion kokeilla tästä hetkestä eteenpäin noudattaa jonkunlaista Caveman-dieettiä. Ja tosiaan niin, että siirryn hiilarittomampaan suuntaan vähitellen, niinkuin artikkelissakin kehotetaan. Plus, että tuon kalanmaksaöljyn tilalle pitää kehittää joku muu terveellinen rasva. Hiljaa hyvä tulee. Kiitokset Fighter-lehdelle ja Rupposelle, ilman näitä tekstejä en olisi uskaltanut siirtyä siihen syömiseen, mikä kohdallani on aina tuntunut hyvältä. Hyvä, että jollakulla on rohkeutta elää eri tavalla ja näyttää esimerkkiä.

2. Kamppailulajit. Kun olisi aikaa enemmän, niin keskittyisin näihin toden teolla. Eddie Bravon mattokamppailujutut on olleet työn alla jo jonkun aikaa ja aion niitä testata kevään kisoissa. Olin jo hommaamassa uuttakin materiaalia opiskeltavaksi, mutta kannattanee kuitenkin vielä harjoitella vanhoja taitoja.

Aion kuitenkin parantaa kamppailulajituntemustani. Pyrin tekemään vähintään kerran päivässä jotain näihin liittyvää, esimerkiksi yhdistämällä sitä päivän aerobisiin harjoituksiin. Varjonyrkkeily on tuttua jo entuudestaan, en tosin ollut koskaan kuullut varjopainista? Tämä asia vaatii perehtymistä...

3. Conditioning eli kunnonkohottaminen. H.I.T tosiaan meni vähän mönkään osaltani, mietin tässä tosin, että kohta se Rupponen varmaan kertoo myös hoitavansa voimatreeninsä H.I.T:llä ja sitten menen taas lampaana perässä:) Ei kai nyt sentään, kyllä se nyt on tullut testattua. Ei sovi, omalla kohdallani, kamppailulajien sivuharjoitteeksi.

Treenisalikin on hieman hakusessa. Omalla salillani en ole päässyt käymään hankalien treeniaikojen vuoksi, eikä siellä kuulemani mukaan ole viime aikoina päässyt kauheasti sparraamaankaan. Joten olen tässä haeskellut uutta treenipaikkaa. Eilen kävin pienellä salilla, johon olisin päässyt aika näppärästi kotoa kävellen, mutta paikan hinta oli aivan liikaa tasoon nähden. Siellä oli tosin hyvä tunnelma ja vetäjä vaikutti samanhenkiseltä kuin itse on (ehkä kuitenkin sitoutuvampi treenaaja).

Paino on myös päässyt hieman karkaamaan, ottelupainoa varten kun pitäisi pudottaa semmoinen 3kiloa, vähintään. Hiton BJJ, kun punnitus tehdään Gi päällä. Helpompi tarkkailla painoa, kun kalsarit jalassa tietää suunnilleen missä mennään.

Treenit: Burbee Conditioning. Tällä kertaa tosin ilman punnerrusta Burbeen kanssa. Kiitokset Ross Enamait:lle hyvistä ilmaisista treenivinkeistä!

18km pyöräily. Aikaa meni tunti.


Ei kommentteja: