maanantai 5. tammikuuta 2009

Do you know what you're doing?

Vuosi vaihtui, kilot kuriin!

On se mukava taas katsella vähän aikaa tätä laihdutusbuumia. Ihmiset säntäilee ihan hädissään kuntosaleille ja syövät muutaman viikon pelkkää salaattia. Sitten pidetään vielä tipatonta tammikuuta... Kyllähän muutamassa viikossa saa sen nestepöhön pois. Sitten voi taas hyvällä omallatunnolla vetää suklaata ja makeisia huiviin, kuin mikään ei olisi koskaan muuttunutkaan. Kyllähän ihmiset tietävät "pysyvästä roukailutottumusten muuttamisesta", mutta ketä täällä huijataan? Joko sitä pysyy kunnossa koko ajan tai sitten ei tule sitä koskaan olemaan.

Tänään lukiessa jotain näistä iltapäivälehdistä katselin näitä "menestyksekkäitä laihduttajia". En tosin tiennyt olivatko kuvat ns. before vai after -kuvia, koska en nähnyt kuvissa yhtään oikeasti hyvässä kunnossa olevaa ihmistä.

Miten näitä ruokailutottumuksia sitten pitäisi muuttaa? "Mistään ei tarvitse luopua"-dieetit on ihan p*%&/-puhetta. Kyllä siitä karkista vaan pitää luopua. Ja limuista. Ja muutenkin sokerista. Ja kyllä, myös niistä "rasvattomista" jogurteista. Nehän pitää sisällään juuri sitä mahankasvattajaa, sokeria. Tuo syöminen on vähän niin kuin alkoholismi. Ainoa lääke on absolutismi.

Ja kunnon liikuntaa. Ei sitä hamsteri-aerobista, muuta kuin sisäänajoon. Siis jos ei ole jumpannut mitään vähään aikaan. Liikunnan pitää olla nousujohteista. Tämäkin on itsestäänselvyys, muttei se kuitenkaan tunnut menevän perille millään.

Mutta se siitä paatoksesta. Itse olen alkanut kunnon jumpat jo viime vuonna. Ja ruokailuihin vaikutan joka ainoa päivä. Huomenna olen jo parempi ihminen. Tai ainakin paremmassa kunnossa.

Hyvää uutta vuotta!

Ei kommentteja: