keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Three Things.

Kolme asiaa mitä olen oppinut lyhyen ajan sisään.

1. Lihaskasvu

Niin se vaan on. Proteiinin määrä ruokavaliossa on suoraan verrannollinen lihaskasvuun. Mutta ei ilman muita ravintoaineita. Tämä on jostain syystä asia, joka täytyy aina välillä muistuttaa itselleen. Olen hetken aikaa treenannut enemmän lihasta kasvattavalla treenillä, jotta voin joskus kertoa jollekulle tämän tyylisestä treenaamisesta. En siis ole luopunut kunnon kohottamisesta, päin vastoin. Tahdon kuntoni kohoavan, ilman että tarvitsee luopua kestävyydestä ja räjähtävyydestä.

Aiheesta hieman ohi:

Päivän treeni

Density Power Training aka voimatreeniä mahdollisimman tiheällä sykkeellä.

a) 15 min yhden käden lattiapunnerrus 30kg käsipainolla. 8x sarja niin monta kertaa kuin ehtii tuon ajan sisään tekemään. Sain tehtyä 7 sarjaa.
b) "Pullover" eli vipunosto takaa 30kg ksipainolla, 10x sarja 5min ajan. Sain tehtyä 4 sarjaa.
c) Pystypunnerrus 30kg käsipainolla 6x sarja 5min ajan. Sain tehtyä 5 sarjaa.

2. Aggression kohtaaminen.

Normaali ihminen ei joudu kohtaamaan aggressiota päivittäisessä toiminnassaan. Harva joutuu sanaharkkaan kenenkään kanssa moniin kuukausiin. Siksi kamppailulajeissa tämä erittäin vähän harjoiteltu osa-alue ansaitsisi enemmän harjoitteluaikaa. Enkä tarkoita harjoitusta, jossa aletaan vaan suoraan huutamaan rivouksia päin naamaa. Vaan harjoitusta, joka alkaa normaalisti puhumalla ja tilanne siitä sitten eskaloituu toisen päällekäymiseksi, REALISMIA kehiin.

Muuten, tuo aggression kohtaaminen on itseasiassa se yksi asia, missä kamppailu-urheilua harjoitelleet ovat etulyöntiasemassa verrattuna normaaliin itsepuolustusharjoittelijaan. He kohtaavat toisen ihmisen fyysisen aggression joka kerta otellessaan.

3. Onnesta.

Kuuntelin yhtenä päivänä kun muutamat ihmiset keskustelivat siitä, mitä he tekisivät, jos voittaisivat lotossa. Uskon että suurin osa noista ihmisistä on onnellisia joka päiväisessä elämässään. Mutta silti oli jotenkin hämmentävää kuunnella, miten moni heistä kertoi, kuinka heidän elämänsä muuttuisi täysin ja olisivat onnellisia. Tai "eihän se raha tee onnelliseksi, mutta kyllä se helpottaa". Elämässä on jokaiselle jotain parempaa. Jotain, joka tekee sinusta onnellisemman kuin mitä olet nyt. Rahalla saattaa olla asiassa jotain osaa, mutta raha itsessään ei saa sitä aikaan. Vain sinulla on merkitystä. Ilman sinua, sitä ei ole.

Mutta mitä ovat ne oikeat unelmat? Mikä olisi niin hyvää, että lakkaisit haaveilemasta siitä ja alkaisit todella toteuttamaan sitä? Ajaa sitä takaa?

Minä tiedän omat unelmani. Ja aion jahdata sitä. Jahtaan jo.

Tiedätkö sinä?

Ei kommentteja: