tiistai 10. maaliskuuta 2009

New Fads.Kaikenlaista sitä löytääkin netistä, kun oikein kaivelee. Joskus tosin löytyy ihan helmiäkin. Kuten tuntuu tämä Keysi Fighting Method olevan.

Aikanaan, kun treenailin enemmän itsepuolustuspainotteisesti, yritin löytää tavan puolustautua päätä kohti tulevia hyökkäyksiä vastaan mahdollisimman yksinkertaisella tavalla. Tuloksena oli kilpipuolustus. Saman asian ovat keksineet aika monet ja paljon on systeemejä, jotka perustuvat suurelta osin kilpimäisen puolustuksen käyttöön. Se on yksinkertaista, perustuu "luonnolliseen puolustusvasteeseen" ja on nopea oppia. Mutta jollain tasolla KFM:n Pensador on kuitenkin erilainen.

Ensinnäkin, Pensador ottaa huomioon useamman hyökkääjän tilanteet. Jo alkuvaiheessa voidaan ottaa mukaan useampi hyökkääjä ja harjoitella sekä puolustautumista että havainnoimista molempien vastustajien kohdalta.

Toiseksi, KFM:ää voidaan treenata jo lyhyen harjoittelun jälkeen täydellä kontaktilla. Kuulostaa hurjalta? Mutta mahdollista. Tottakai säännöt ovat tuollaiseen harjoitteluun erittäin jäykät harjoittelijoiden turvallisuuden vuoksi.

Kolmanneksi, Pensador toimii myös mattokamppailussa. Useat muut kilpipuolustukseen nojaavat systeemit menettävät nerokkuutensa siinä vaiheessa, kun mennään iholle.

Ainoa miettimisen arvoinen asia, joka tosin on kuulemma otettu huomioon lajissa, on puolustautuminen aseita vastaan. Kilpimäiset puolustukset kun ovat yleensä aika huonoja esimerkiksi veitsihyökkäyksiä vastaan. Mutta lienee ensin syytä pureutua järjestelmään, ennen kuin alkaa sitä arvostelemaan.

Niinpä aion nyt vielä hetken aikaa paneutua KFM:ään ja kerron sitten tuloksista. Ensivaikutelmat treenatessa olivat hyvät. Ensimmäisissä treeneissä kokeiltiin jo vähän kovemmallakin temmolla puolustautumista. Olisi hyvä saada muutama harjoittelija lisää treeneihin, pääsisi testaamaan useampaa hyökkääjää vastaan.

Treenit.

1->5 "tikkaat" leuanvedoilla. 8 kierrosta, tarkoitus oli vetää 13 asti.

Eli 1 leuanveto, lyhyt tauko, 2 leukaa. Kun päästään 5:een, aloitetaan jälleen 1:stä. Sain tehtyä 8 kierrosta, sitten hyytyi aika pahasti. Huonolla laskuopilla 15 x 8= 120 toistoa. Ei paha...

Ei kommentteja: