lauantai 9. toukokuuta 2009

Juji's Rants.

Losing focus, fighting temptations

Todella hankalaa taistella makeanhimoa vastaan.

Olen löytänyt syitä, minkä vuoksi ihmiset eivät pysy siisteissä ruokavalioissa. Sokeria vain on tarjolla niin paljon. Kun menet kauppaan, niin sokeria löytyy melkein tuotteesta kuin tuotteesta. Edes meetwurstia, missä ei olisi sokeria, on vaikea löytää. Siis MEETWURSTISSA! Mitä järkeä siihen on edes iskeä sitä! Luulisi maun tulevan rasvasta ja mausteista.

Otetaan sitten esimerkki "terveellisestä" ruoka-annoksesta:

Nolla prosenttia rasvaa, ei lisättyä sokeria. Kun ikää tulee lisää, on vaikea pysyä linjoissa, mutta tällä tuotteella pystyt... arvaatte varmaan loput.

HERÄTYS! Mitäköhän keho alkaa säästämään, kun et anna sille rasvaa? Ja luuletko että "ei lisättyä sokeria" on yhtä kuin sokeriton? Lue ne ravintoarvot sieltä purkin kyljestä!

Meidän yhteiskuntamme ongelma ei ole rasva tai sokeri, vaan liiallinen rasva ja/tai sokeri. Keho tekee sokereista keholle rasvaa kun et sitä sille anna.

Sitten vielä ne huonot rasvat...

Kyllä on hienoa kun ihmiset ovat "ravintotietoisempia kuin koskaan aikaisemmin". Kidutetaan itseämme olemalla syömättä rasvaa, ja jos syödään, niin syödään sitä hirveän makuista kalanmaksaöljyä. Hyi h... Ymmärrän, että omega3:sia pitää saada ja syön niitä itsekin. Mutta tyydyttyneiden rasvojen välttäminen kokonaan? Saatat kaivaa itsellesi kuoppaa, ainakin jos olet yhtään kiinnostunut kovasta treenaamisesta ja siitä palautumisesta.

Katsos, kun juuri ne hormonit, joilla miehisyys mitataan ovat täysin kiinni niistä huonoista rasvoista. Kasvuhormoni, Insuliini ja Testosteroni ovat kaikki riippuvaisia tyydyttyneistä rasvoista. Voisi hyvin sanoa että ilman kunnon rasvoja "you are becoming a bitch". Ja tuota termiä en käytä halventaakseni naisia, vaan halventamalla miehiä, jotka syövät kuin jyrsijät. Itseasiassa A-dieetti sopii naisille siinä kuin miehillekin sillä naiset ovat luonnostaan insuliini-herkempiä kuin miehet. Enkä voi kuvitella helpompaa tapaa laihduttaa, mikä naisille niin kovin tärkeää.

Ja vielä edelliseen. Oli mahtavaa uutisointia joltain näistä iltapäivä-lehdistä, kun otsikointi oli "Testosteronin ja sydäntautien välillä on tutkimusten mukaan havaittu yhteys". Toimittajan kysymyskin oli muotoiltu aika hienosti: "miehisyys siis toisin sanoen tappaa? -johon hölmö tutkija meni vahingossa vielä tokaisemaan että voihan näinkin sanoa... Itselle ainakin tuli tuon tyylisestä uutisoinnista mieleen, että uutinen kertoisi testosteronin vaaroista, vaikka itse tutkimus osoitti, että miehet, joilla oli alhainen testosteroni olivat alttiimpia sydänsairauksille kuin ne joilla oli enemmän T:tä veressä. Johdetaan vaan ihmisiä harhaan ja pistetään heidät syömään heinää, joka ei ihmiskehoon kuulu. Vai millä muulla selitetään keliaakikkojen yhä lisääntyvä määrä? Liha-allergiasta sen sijaan ei kuule puhuttavan...

Toisin sanoen, Anabolinen dieetti voi olla jopa terveellisempi kuin uskotkaan.

Syö kuin mies!

Ei kommentteja: