lauantai 19. joulukuuta 2009

Phase II failed... almost.

Motivaation pitäminen on ollut vähän niin ja näin, olen ollut menossa vähän liikaa joka suuntaan tämän kuukauden aikana.

Töissä on ollut vauhtia uusien tuulien puhaltaessa ja olen pyrkinyt kurssittamaan itseäni. Tavallaan onneksi en toistaiseksi ole niille päässyt, on meinaan toinenkin projekti käynnissä. Suunnittelin nimittäin lähteväni Britteihin kouluttamaan itsestäni itsepuolustusopettajan. Olen sitä tässä useamman vuoden jo pohdiskellutkin, mutta nyt tarjoutui vihdoinkin paikka ja aika sille.

Tulin sitä miettineeksi yksi päivä, että kuinka monta vuotta olen harjoitellut kamppailulajeja ilman että olen saanut niistä mitään virallista dokumenttia. Aloitin kamppalilajit jo 15 vuotta sitten. Tajusin tuonkin asian vasta kun eräs (tämän maan johtaviin kuuluva) kamppailutarvikkeiden myyjä asiasta minulle huomautti. Kyllä, olen tuntenut hänetkin kaikki nämä vuodet. "Etkös sinäkin ole ollut näissä hommissa jo aika pitkään?" taisi olla se kysymys. Damn.

Mutta kerron siitä kurssista enemmän kunhan saan diplomin käteen, ettei mene vielä henkselien paukutteluksi. 18. - 21.2.2010 jälkeen...

Ja sitten ne treenit...

Välillä tulee luetuksi liikaa noita treenijuttuja ja -sivustoja. Pitäisi löytää aikaa kaikille lihasryhmille ja eri kuntoalueille (voima, kestävyys, voimakestävyys jne.). Sitä jopa unohtaa mitkä on niitä tärkeimpiä liikkeitä, millä saa pidettyä itseään kunnossa. Toistaiseksi olen löytänyt pari liikettä, joilla voi taata tietyn lihaskunnon ylläpidon (aerobinen kunto on nopeampi ja helpompi hankkia takaisin kuin lihaskudos).

1. Takakyykky

2. Leuanveto (yläkropan takakyykky)

Noihin kahteen liikkeeseen panostaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Takakyykky aktivoi enemmän hormonitoimintaa lihaksen kasvattamiseksi kuin mikään muu liike. Takakyykky tekee lähes kaiken, mutta se on erityisesti alaselän liike. Jos et pysty tekemään takakyykkyä, todennäköisesti valehtelet, olet vain laiska. Ja vaikka et valehtelisikaan, sinun tulisi hoitaa polvet tai alaselkä sellaiseen kuntoon että pystyt liikettä tekemään. Koska ethän voi käydä salilla jos olet tosiaan siinä kunnossa ettet pääse kyykkyyn. Hae opastusta liikkeen oikeaan suorittamiseen ja lakkaa keksimästä tekosyitä. Kyykky on todella panostamisen arvoinen!

Treenit eilen:

Leuanveto "läskiotteilla":

30 toistoa kontrolloidusti, aikaa meni 13 min.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taka- vai etukyykky? Nimenomaan siis hormoonitason nousun johdosta?

Entäs sitten leuat - millä otteella vai vaihdellen?

Pikapunttitreeni minulla on ollut etukyykky, leuat, rive (tai joku sen kaltainen) ja military press (tai muu työntöliike). Kun tekee liikkeet pareittain, ehtii jalat palautua leukoja vedellessä.

Juji kirjoitti...

jos en itse ehtisi salille kuin 2x viikkoon, tekisin takakyykkyä ja leuanvetoa ekalla kerralla myötäotteella ja toisena vastaotteella. Ja ehdottomasti takakyykkyä, tuntuu että nykyisin on vain trendikästä tehdä "funktionaalisia" liikkeitä kuten etukyykkyä. Ei sillä että atukyykky olisi huonompi, mutta hormonaalinen vaikutus vaan on suurempi takakyykyn vuoksi.