sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Phase I: ready.

Ensimmäinen vaihe on valmis.

Seitsemän päivää, joiden aikana oli todella heikko ja jopa sairas olo. Koko ajan tuntui siltä kuin olisi tulossa kipeäksi. Mutta olo sen jälkeen...

Mitä sitten tapahtui viimeisen reilun viikon aikana?

Pidin tiukan proteiinikuurin. Eli rasvat ja hiilihydraatit lähes nollille. Miksi lähes? Koska täysin nollille vetäminen on lähes mahdotonta. Kyseessä ei siis ole mikään ihmedieetti. Tarkoituksena ei ole pudottaa rasvaa, sillä yhden viikon aikana sitä ei pysty hirveän paljon pudottamaan. tarkoituksena on siis vain korjata ruokailutottumuksia tai ainakin ohjata niitä oikeaan suuntaan. Opetella arvostamaan oikeaa ruokaa. Tästä ei pidäkään tehdä itselleen liian helppoa. Välillä saatoin yhden päivän aikana nauttia ainoastaan proteiinijauheita, mistä vatsa ei tosin juuri pitänyt. Hyvänä periaatteena voisi pitää sitä, että pyrkii syömään mahdollisimman paljon proteiinia luonnollisista lähteistä, eli lähinnä lihasta ja kalasta.

Toimiko se? Kyllä se vaikutti mieleen. Nyt on helpompi arvostaa kunnon ruokaa. Pahin nestepöhö häipyi. Ja kun söin nyt vkolopun enemmän hiilareita, tuntuu että koko yleisvointi parani heti. Tunnen itseni paljon voimakkaammaksi, sekä fyysisesti että henkisesti.

Onko tuo nyt sitten terveellistä. Ei. Mutta ei ole myöskään aiempi syömiseni. Joten jos se vaaditaan, että viikon syö askeettisesti että pystyy korjaamaan omia syömisiään vähän pidemmäksi aikaa, niin hyöty on suurempi kuin se haitta, mitä aiheutetaan. Ja ymmärrän, että maksa ei välttämättä pidä tuollaisesta ruokailusta, mutta kuten sanottua, tarkoitus on syödä vain 7 päivää noin.

Seuraava vaihe

Kahden viikon ylikuntokausi. Juuri ennen joulun vapaita on hyvä laittaa kroppa vastaanottavaisempaan olotilaan: kerjäämään ylimääräisiä kaloreita. Näistä vaiheista kerron kunhan saan seuraavan vaiheen loppuun.

Ei kommentteja: