lauantai 13. syyskuuta 2008

Time Management.

Nykyään kaiken halutaan olevan valmiina. Minulle kaikki heti. Luulen, että nykyaikana on jopa hyväksyttävää vaatia asioita nopeasti. Internet mahdollistaa meille nopean tiedonkulun ja siten myös nopean oppimisen. Mutta jokaisen uuden kyvyn opettelu vain vaatii aikaa. Esimerkiksi oma, uusi opittava kyky kohdallani on naruhyppely. Ja tarkoitan tällä niitä vaikeampia temppuja, kuten double-unders (naru kiertää yhden pompun aikana kaksi kertaa).

Niinpä kysyn, onko aiheetonta vaatia helppoja tai helposti omaksuttavia treenimenetelmiä? Ymmärrän, että tietyt taidot vaativat enemmän opettelua. Kunnon kohottamisen voi aloittaa yksinkertaisilla liikkeillä. Vai kuinka paljon harjoittelua tarvitset punnerruksen, vatsalihasliikkeen tai leuanvedon - liikkeen - harjoitteluun...

Mutta entäs itsepuolustusharjoittelu? Voinko vaatia opettamaan itselleni taitoja, joiden opetteluun ei mene vuosia? Mielestäni voin. Rapakon toisella puolella ainakin on tarjolla paljon erilaisia vkoloppukursseja, joista maksava asiakas saa hyödyllisiä taitoja yhden vkolopun aikana. Soisin saman ilmiön rantautuvan tännekin, kaikilla kun ei ole halua opetella hienoa kiertopotkua, jota ei voi/pysty ikinä stressaavassa tilanteessa käyttämään.

Aikanaan, kun aloitin Krav Magan, uskoin käsissäni olevan juuri tuollaisen lajin, jonka voisi oppia nopeassa ajassa. Ja sitä se aikanaan olikin. Mutta sitten politiikka iski peliin ja käytännöllisten taitojen opettelun sijaan harjoiteltiinkin vain tasokokeita varten. Ei saa tietenkään yleistää kaikkiin seuroihin (tai liittoihin), mutta näin omalla kohdallani (aloitin lajin -98). Löysin tällaisen videon, joka muistutti vanhoista hyvistä ajoista...

Pääsen ensi viikon alusta jälleen harjoittelemaan kunnolla, on tämä flunssa hiljalleen ohi. Olen ehtinyt tässä jo suunnittelemaan aloittelijan ohjelman, jota alan sitten noudattamaan.

Ei kommentteja: