keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Silpoja.

Taas löytyi osa-alue, missä on runsaasti parantamisen varaa. Olen senkin tiennyt jo pidemmän aikaa, mutta nyt vasta se konkretisoitui. Sormenpäät.

Puristusvoima oli parantunut, kun viimeksi pääsin sitä testaamaan, kiitos leuanvetojen ja ovenkarmeissa roikkumisien. Mutta vasta nyt, kun harjoittelen Senshidon Shredderiä, huomasin, että sormenpääni eivät kestä rankaisua ollenkaan. Sormenpäät aivan hellinä muutaman sekunnin harjoittelusta. Onneksi nyt löytyi väline, jolla korjata tuo ongelma.

Tuossa jo muutamana blogikertana olen kuvilla hekumoinut tuota harjoitusvälinettä ja nyt se on vihdoin totta. B.O.B eli body opponent bag.

Hommasin tämän, kun ajattelin että kotona pääsisi treenaamaan itsepuolustuskuvioita enemmän. Ensimmäinen yllätys oli se, kuinka kovaa materiaalia Bob on. Sormilla lyöminen ja raapiminen veti aika nopeasti sormenpäät helläksi. Toinen oli se, kuinka jäykkä tuo Bob on. Olin katsellut netistä videoita siitä kun jengi käy pätkimässä nukkea kuonoon ja silloin on Bobin pää heitellyt aivan hervottomana. Siihen lienee vaikuttanut kaksi asiaa: Bob pehmenee käytössä. Mikään materiaali ei pysy kimmoisana, jos sitä koko ajan väännellään ja lyödään. Toiseksi, hommasin tämän XL-version, joka on aika paljonkin jämerämpi. Keskivartalo on paksumpi kuin alkuperäisellä Bobilla, samoin kaula. Ei siis mikään "tuulen viemää".

Treenit

Kuntojumpat on menneet ihan hyvin, tällä viikolla on tarkoitus pitää hieman palauttava kierto, saa sitten taas seuraavaan kiertoon iskeä kunnolla vettä myllyyn. Välillä, jos olen ollut aivan loppu, olen käynyt vetämässä kevyen kuntosalitreenin, esim:

jalkaprässi-takareisikone-pecdeck-olkapunnerrus-taljaveto

Noissa sitten vaan kävelen rinkiä ja vetelen sarjoja. Yleensä tuon tyylisessä vetänyt 5 x kierroksen läpi. Nopeaa ja kevyttä, palauttavaa.

Ei kommentteja: