lauantai 25. heinäkuuta 2009

Glycemic index is bulls**!

Kyllä on taas aikamoista huijausta. Koko happo-emäs -tasapainohomma. Siinä sen taas näkee, kun joku keksii hyvän juonen alkaa rahastamaan ihmisten tietämättömyydellä.

Lähdin itsekin siihen mukaan, totta. Syy, miksi kuitenkin lopetan happo-emäs -asioista huolehtimisen on, että sain asiasta oikeaa tietoa. Ei happo-emäs -hommat ja glyseeminen indeksi aivan tuulesta temmattuja juttuja ole... jos olet diabeetikko.

Koko homma kehitettiin diabeetikoille, jotta heidän olisi helpompi tietää, mitkä ruuat sopivat heille. Sitten joku huomasi että diabeetikothan syövät keskivertoa terveellisemmin=diabeetikoiden ruokavalio on terveellinen. Sitten mennäänkin jo kehittelemään ruokavalioita ja lisäravinteita, luodaan "uusi ja mullistava" tapa pitää "huolta terveydestä". "Mtä, etkö sinä ota huomioon kuinka syömme liikaa hapanta? Oletpas sinä tietämätön, minä katson tarkkaan miten paljon hapanta ja emäksistä ruokaa suuhuni laitan."

"Sitten tässä olis katsos näitä kaiken maailman litkuja ja pillereitä, jos ei huvita yhtään katsoa mitä suuhusi laitat. Vain 40 €/purkki!" Tuossa vaiheessa viimeistään tekisi mieli haukkua myyjä ääliöksi.

Normaalin ihmisen ei todellakaan tarvitse noita asioita miettiä. Eikä tulisikaan. G-indeksi kun on ylipäätään todella kyseenalaisesti mitattavissa. Mutta niin meitä yritetään saada maksamaan maltaita lisäravinneteollisuudelle. Tässä asiassa voisi käyttää sitä vanhaa sanontaa, kun ihminen syö tasapuolisesti kaikkea, hänen ei tarvitse huolehtia kaiken maailman indekseistä.

No niin sitten asiaan.

Treenit

8km reipas kävely.
6x 2 min reipasta sparraamista

Oikein hyvät treenit.

Olen yrittänyt kävellä muutamana päivänä töihin, jotta saisin totutettua alakroppaa juoksemiseen. En ole paljon tehnyt ulkonaliikkumista, joten tämä on helppo tapa saada kehoa sisäänajettua rankempaan treeniin.

Ei kommentteja: