tiistai 24. kesäkuuta 2008

Pain.

Juhannuksena käytiin porukalla pelaamassa softausta. Siitä kirjoittelinkin tuohon edelliseen blogimerkintään. Aikaa meni tuolloin jotakuinkin 1½ tuntia. Oikein hyvää hikijumppaa. Jos olisi pakko alkaa laihduttamaan, niin tuo olisi aika hyvä vaihtoehto muulle aerobiselle. Reidet ja alaselkä saivat hyvin töitä, hiki valui maskin alta norona.

Päätin pitää loppuviikon lepoa, sillä maanantaina olisi 300-treeni. Lepo tulisi tarpeen...

Treenit.

"300" (gymjones.com)

25 leuanvetoa
50 maastavetoa 65kg
50 punnerrusta
50 hyppyä 70cm korkuiselle laatikolle
50 jalkojennostoa (yht.100, en käyttänyt 60kg tankoa ollenkaan)
50 clean and press 16kg käsipainolla (25 per käsi)
25 leuanvetoa

Aikaa meni 50 minuuttia, melkein 20 minuuttia enemmän kuin vajaa vuosi sitten. Henki meinas lähteä. Kädet tärisi vielä puoli tuntia treenin jälkeen.

Nyt on ollut yksi välipäivä, mutta yläkroppa on edelleen aika rikki. Yläselkä, rintalihakset, hauikset ja kyynärvarret todella kipeinä. Takareidet vain hieman. 300 on hyvä testeri, tietää missä mennään kunnon kanssa.

Ajatuksia 300:sta...taas.

Luin artikkelin Gerard Butlerista Men's Healthin erikoisnumerossa. Olin miettinyt, miten Butler oli saanut itsensä vielä massiivisempaan kuntoon kuin muut 300-elokuvan näyttelijät. Nyt sain vastaukseni: vaikka Butler treenasi Mark Twightin Gym Jonesilla puoli vuotta ennen elokuvan kuvauksia, niin muutamaa kuukautta ennen kuvausten alkamista Butler kääntyi ammatibodarin puoleen saadakseen vähän enemmän lihasmassaa. Kuinka kukaan jaksaisi GJ-treenien lisäksi käydä vielä bodaamassa?

1. LihasMASSAn kasvattaminen eroaa suuresti lihasKUNNON kasvattamisesta. Kyllähän molemmissa aiheutetaan mikrotraumoja lihakseen, mutta aika eri tasoilla. Massan kasvattamisessa koetetaan saada mahdollisimman paljon kudosvaurioita aikaiseksi jota sitten rakennetaan kunnollisella ruokavaliolla.

2. Bodaaminen on kevyttä. Olen varmaan huono ihminen arvostelemaan kehonrakennusta, mutta mieti: ovatko "punttisalikäyntisi" jännittäviä? Tuleeko perhosia vatsaan, kun mietit, saatko tehtyä uuden ennätyksen vipunostoissa? Aika varmasti vastauksesi on ei. Bodaaminen on kevyttä mielelle. Vaikka onkin se inhottava jalkapäivä tiedossa ja tiedät, että jalat tulevat olemaan kipeät seuraavina päivinä, niin väitän, että stressi on erilaista kuin GJ-tyylisissä treeneissä.

Kun otetaan esimerkiksi 300. Inhottaa jo etukäteen se, kuinka kipeäksi tiedät paikkojen tulevan. Kuinka harmittaa jo ensimmäisissä leuoissa, kun joudut jakamaan niitä koko ajan pienempiin sarjoihin. Kuinka jokaikinen sekunti, jonka kulutat taukoon lisää loppuaikaasi. 300 ei ole kevyttä mielelle.

Tällä pohdinnalla tahdon sanoa, ettei ole mikään mahdottomuus yhdistää bodausta ja GJ-tyylisiä treenejä. Vaan saattavat jopa jollain tasolla täydentää toisiaan. Niin kauan kun pitää huolen omasta palautumisestaan (varoen ylikuntoa).

ps. Ja ymmärrän, että kilpabodaus vaatii sellaisia uhrauksia, mitä en ole itse valmis maksamaan. Kaikki kunnia niille, jotka antavat kaikkensa valitsemalleen lajille.

Ei kommentteja: